söndag 9 december 2012

Baka, baka liten Raw kokos kaka

Choklad abstinens? Sugen på något sött och super chokladigt? Då är denna Raw kokos kaka som gjord för dig.

För att baka denna lilla kokos kaka "from chokolate heaven" ta:
7dl kokos flingor (3 cups dried unsweetened coconut flakes)
3,5 dl raw kakao (1 1/2 cups cocoa powder)
2.25 dl maple sirap (1 cup maple syrup)
1,25 dl kokos smör (1/2 cup coconut butter)
1 tsk vanilj extrakt (1tablespoon vanilla extract)
och sen 1/2 tesked himalaya salt. (1teaspoon salt)

Rör runt med händerna eller med en mixer och forma sen den form du vill ha på kakan och lägg den på plåten.
Grädda dem på 42-46 grader (115° F) i 12-16 timmar/hours beroende på hur "saftig" du vill ha den inre kärnan. Sen e' det klart! Mums!!


















































Diggar föreesten min nya torkugn från Stockli. Bra pris, timer och metallbrickor att torka dina raw food grejer på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar