Det här är en favorit bland mina Rawfood desserter och är inspirerad från Rawfood by Erica.
(4-6 portioner)
Botten:
Ta 7 dl valnötter och mixa i matberedaren. Tillsätt sedan 3 dl riven kokos, 3 msk honung och en nypa salt. Ta nötmassan och tryck ut i små pajformer eller lägg i cupcake formar om du vill ha en mindre kaka.
Ta och skiva banan och lägg i ovanpå nötbottnen.
Rör ihop en Raw Choklad sås och häll över bananerna.
Chokladsås:
1,5 dl kokosolja (flytande. Är den hård så smält den i ljummet vattenbad först).
2 msk agave sirap.
1/2 -1 dl raw kakao.
Banan och cashew grädde:
Ta 2 dl cashew nötter som legat i blöt i 3 timmar.
1/4 dl kokosvatten (färsk eller från tetra, typ Dr Martins kokosvatten).
1/4 dl kokossmör (kan funka med lite kokosolja också om du inte har smör).
1 tsk citron juice.
1/4 dl agave sirap.
vanilj från en vaniljstång.
2 bananer.
Börja mixa cashewnötterna i mixern/matberedaren med kokosvattnet. Tillsätt sedan resten av ingridienserna samt en av bananerna och mixa till en fluffig jämn smet.
Den andra bananen mosar du med gaffel och rör i smeten. Voila och grädden är klar.
Ha på grädden öven bananpajen och dekorera med några jordgubbar eller hallon om du vill.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar