lördag 5 november 2011

mandelmjölk

Hur enkelt som helst att göra och dessutom magiskt nyttigt! 
Jag använder mjölken som bas i mina smooties, till min raw gröt eller bara dricker den som den är kryddad med mina favorit kryddor.


Ta ca 1 1/2 dl mandlar och blötlägg, dvs grodda dem. Jag brukar fixa det på kvällen så ligger de och gottar sig under natten och växer till sig med ännu mer näring. 




På morgonen efter kan du skölja bort blötläggningsvattnet så tar du bort svårsmälta enzymer och den skarpa mandelsmaken så att den söta mandelsmaken kommer fram och lägg i mixern med ca 3 dl kallt nytt vatten. Efter några minuter kan du tillsätta ytterligare 3 dl vatten. Sila ut mjölken med en sil eller liknande och pressa ut mjölken. Voila!





Nötpulpan som blir över kan man använda och baka med, ha i raw biffar, torka, frysa in eller ha i någon extra sked i smoothin eller att ha i müslin. 


Mjölken är blir supergod om man kryddar med lite kanel, vanilj och honung. Färdig att drickas.
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar