Denna är gudomlig och är såååå enkel att göra!
Börja med att mixa en tomatsås med 2 solmogna smakrika tomater, lite soltorkade tomater (ca 1dl lätt hackad, en halv röd paprika, ca en matsked hackad färsk basilika, en liten skvätt olivolja, salt, peppar och gärna vitlök, cayenne och paprika krydda efter smak.
Gör sedan en grön spenatsås.
Ta en halv låda spenat och lägg i mixern med ca 1/2 dl vatten. Klart!
Ta nu 5-6 skogschampinjoner, skiva och marinera i lite tamari sås (jag använder den från Reneé Voltaire) och olivolja. Medan de ligger och gottar till sig så ta en osthyvel och skiva 2 zuccini som långa lasagneplattor. Skiva sedan 1-2 avokados i bitar,
Nu är du redo att börja skapa lasagnen. Ta en form och börja med 2-3 msk tomatsås i botten och 1/3 del av zuccinin. Ta 2 msk sås igen och hälften av svampen. Mojsa ner svampen mot sås och zuccinin med en sked eller slickepott.
Lägg på 1/3 av zuccinin, hälften av avokadon och hälften av spenatsåsen. Pressa igen så det saftas ihop! Lägg på sista zuccinin, 3 msk tomatsås, resten av spenatsåsen, avokadon och till sist svampen.
Bon Appetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar